Super snelle havermoutkoekjes!

Benodigdheden:

-        100g boter

-        100g kokosbloesemsuiker

-        1 ei

-        100g havermout

-        100g speltbloem

-        50g rozijnen of veenbessen

-        1 geraspte appel

-        2 soeplepels zaden naar keuze bv chiazaad, pompoenpitten, lijnzaad,…

Werkwijze:

Meng alles goed door elkaar zodat je een eerder vast deeg krijgt. (een klopper hoeft niet, je kan dit gerust met een lepel)

Schep met een lepel hoopjes deeg op een met bakpapier bedekte bakplaat.

Bak een 20 tal minuten op 200 graden (voorverwarmde oven)

 

Smakelijk!

 

Waarom kokosbloesemsuiker?

Kokosbloesemsuiker is een onbewerkt product met een lage GI (glycemische index) waardoor het minder invloed heeft op bloedsuikerspiegelschommelingen. Dit is bijvoorbeeld ook zo bij honing.

Een ander positief punt aan kokosbloesemsuiker is dat kokosbloesemsuiker niet verhit wordt wanneer het geproduceerd wordt, hierdoor blijven alle aanwezige mineralen waaronder magnesium, ijzer, zink, kalium en een aantal B-vitamines bewaard.

Marieke Ramandt